O projektu

Hrvatski školski sportski savez već 8 sezonu provodi projekt „Školski plesni virtualni show“ (u daljnjem tekstu: Projekt) koji ima za cilj potaknuti učenice i učenike na bavljenje tjelesnom aktivnošću i veće uključivanje u aktivnosti školskog sportskog društva (ŠSD-a) kroz ples. Osim poticanja učenika na bavljenje tjelesnom aktivnošću ideja Projekta je da učenici razviju svoju kreativnost kroz plesni pokret. Projekt ima, također, za cilj razviti druženje učenika na zanimljiv i drugačiji način obzirom da će učenici svoje plesne koreografije snimiti putem video uradaka.

U školskoj godini 2020./2021. projekt VPŠ odvijat će se sukladno svim izdanim uputama MZO i preporukama HZJZ za rad u osnovnim i srednjim školama. Obzirom na izdane preporuke učenici će prilikom stvaranja video uratka, odnosno svog nastupa što više koristiti otvoreni prostor (dvorište škole, igrališta, parkovi i sl.)

Ideja Projekta je da učenici sami osmisle plesne točke (koreografije), nije uvjet da to bude profesionalna koreografija već da sami učenici pokažu svoju kreativnost te da snime svoj nastup. Video uradci bit će objavljeni na mrežnim stranicama HŠSS-a (Facebook i web stranici HŠSS-a) te će se moći „lajkati“ što će biti jedan od kriterija za određivanje najpopularnije plesne izvedbe. U snimanju video uradaka učenici se mogu povezati s filmskim sekcijama svojih škola te na taj način proširiti krug učenika uključenih u Projekt.

Osim najpopularnije plesne izvedbe stručni žiri će odabrati i najbolju plesnu koreografiju. Najbolje i najpopularnije plesne grupe bit će nagrađene od strane HŠSS-a.


Nositelji: Hrvatski školski sportski savez i ŠSD-a osnovnih i srednjih škola RH


CILJEVI PROJEKTAGLAVNI CILJEVI PROJEKTA SU:

  • veće uključivanje djevojčica i djevojaka u aktivnosti ŠSD-a
  • poticanje učenika u školske sportske aktivnosti
  • popularizacija plesa među učenicima

SEKUNDARNI CILJEVI PROJEKTA SU:

  • veće uključivanje dječaka i mladića u plesne aktivnosti
  • promocija sportskih aktivnosti koja nisu u sustavu školskih sportskih natjecanja
  • popularizacija plesa i sportskih aktivnosti u školama putem Facebook i web stranice